banner1

Zoekmachine marketing1HOE KRIJG IK MEER BEZOEKERS OP MIJN WEBSITE?

Een vraag die leeft bij iedereen die bezig houdt met een website maken. Het verhogen van de bezoekersaantallen kan op diverse manieren. De makkelijkste en snelst manier om meer bezoekers op uw website te krijgen is adverteren op het internet.

Een methode die weliswaar gratis is maar wel zeer arbeidsintensief, is uw website optimaliseren voor de zoekmachine om daarmee betere zoekmachine resultaten te behalen en dus meer bezoekers te trekken.

Goede zoekmachine resultaten steeds meer werk

Nog niet zo heel lang geleden was het voldoende een paar metatags in een webpagina van de juiste zoekwoorden te voorzien om een toppositie in de zoekmachine te verwezelijken. Veel misbruik, waarbij het voorkwam dat u vrouwelijk schoon op uw scherm gepresenteerd kreeg terwijl u toch echt naar slagroomtaart zocht, heeft ertoe geleid dat zoekmachines dermate doorontwikkeld zijn dat dit tot het verleden behoort.

Deze ontwikkeling heeft er wel voor gezorgd dat heden ten dagen een fiks aantal maatregelen nodig zijn voor het verbeteren van zoekmachine resultaten. Meer bezoekers op uw website willen betekent dan ook niet alleen een hoop werk, maar ook onderzoek en studie.

Om meer bezoekers op uw website te krijgen moet u een aantal dingen doen die met elkaar zorgen voor betere zoekmachine resultaten en dus meer bezoek.

Onderzoek meest gebruikte zoekwoorden

Voordat er met het maken van een website begonnen wordt, moet eerst onderzoek gedaan worden naar de meest gebruikte zoekwoorden die betrekking hebben op het onderwerp van de website. Een goede manier om zo'n onderzoek te starten is te kijken welke zoekwoorden concurrerende websites gebruiken.

Ook kan gebruikt worden gemaakt van keyword tools zoals keyword assistent, om te onderzoeken welke zoekwoorden internetgebruikers gebruiken wanneer ze naar een website zoeken over een vergelijkbaar onderwerp.

De inhoud van de website

U trekt meer bezoekers naar uw website wanneer de website wordt voorzien van veel relevante informatie. Goede inhoud trekt niet alleen bezoekers, maar zorgt er tevens voor dat de zoekmachine wat te indexeren heeft.

Wanneer uitgegaan wordt van ongeveer dertig pagina's aan goede informatie kan de website tevens geoptimaliseerd worden op meerdere zoekwoorden die met het onderwerp van de website te maken hebben.

Het ontwerp van de website

Bij het ontwerpen van de website moet er niet alleen rekening mee gehouden worden dat de bezoeker zijn weg eenvoudig kan vinden, maar ook dat de website zoekmachine vriendelijk is. Een zoekmachine vriendelijke website is een site die beschikt over "schone" HTML code. Schone code wil zeggen, HTML gecodeerd volgens de regels van het W3C en vrij van overbodige regels code en lege tags.

Gebruik zogenaamde leukigheidjes spaarzaam. Maak gebruik van Flash op de manier waarvoor het bedoeld is. Maak er geen hele website mee. Zoekmachines hebben minimaal moeite met het indexeren van een Flash-site. Lang verhaal kort, maak een overzichtelijke informatieve website. Geef bezoekers geen reden uw website direct weer te verlaten.

On page website optimalisatie

Gebruik de zoekwoorden die u geselecteerd hebt niet alleen in de tekst,maar ook in de title-tag van de pagina. Daarnaast is het verstandig de zoekwoorden ook te gebruiken in kopjes. Zorg dat de inhoud van de pagina ook inderdaad betrekking heeft op de gekozen zoekwoorden voor de betreffende pagina.

Geoorloofde zoekmachine optimalisatie

Maak alleen gebruik van geoorloofde zoekmachine optimalisatie methoden. Niet geoorloofde methoden zoals keyword stuffing, doorway pages en verborgen tekst kunnen ervoor zorgen dat uw website door de zoekmachine uit de index wordt verwijderd. Verwijderd worden uit de index betekent dat de website niet in de zoekmachine resultaten voorkomt.

Links van andere websites

Links van andere websites bemachtigen die over hetzelfde onderwerp gaan kunnen de positie in de zoekmachine flink verbeteren. Tevens zullen internetgebruikers via die site misschien ook een bezoek brengen aan uw website. Links aanvragen bij andere websites zorgt dus op twee manieren voor meer bezoekers.

Voordat u meer bezoekers uw website kunt verwelkomen zal het duidelijk zijn dat er nog wel even wat werk aan de winkel is. Geduld en toewijding zullen er echter voor zorgen dat de bezoekers aantallen niet alleen zullen toenemen, maar dat ook meer bezoekers uw website vaker zullen bezoeken.

Bron: webwijsheid

banner4
­